Наиме, како преносе тамошњи медији, пилот Јакарин Сарарнракскул је управљао авионом "ВиетЏет" из Тајпеја, Тајван до главног града Тајланда, Бангкок, када се у њему догодила хитна ситуација, која је захтевала асистенцију.

Јакарин је без размишљања напустио кокпит авиона након што му је кабинско особље саопштило да се жена порађа у једном од купатила у авиону, наводи "Вирал Прес".

Остављајући свог копилота да управља авионом, Сарарнракскул је одјурио до будуће мајке и открио да је она у активном порођају, приликом чега је помогао да се беба роди, док је авион још био на хиљадама стопа у ваздуху.

"ОСЕЋАМ СЕ ПОНОСНО"

Сарарнракскул је изјавио да никада раније није порађао бебу — дефинитивно не у 18 година своје пилотске каријере, али да је поносан што је могао да учествује у овом племенитом чину.

Болничари су чекали авион када је слетео у Бангкок на Тајланду, након чега је потврђено да су и мајка и беба безбедне и здраве.

- Беба ће моћи да прича свима до краја живота да је рођена у ваздуху. Осећам се поносно што сам могао да му помогнем да га донесем на свет - рекао је о новорођеном дечаку.

Сарарнракскул је рекао да је посада беби дала надимак "Небо" у част његовог вртлога и хаотичног рођења на небу.

Пилот није прецизирао да ли има било какву медицинску позадину која је допринела да се порођај обави безбедно. Јакарин је отац једног детета и пилот 18 година.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".