- Имали смо срећу да се Татјана тог дана добро осећала, могла је да се упозна са нама и да јој предамо новац. Видели смо једну храбру жену, анђеоског лица, чисте душе и топлог срца и то је наша награда, знамо да смо успели и да смо на правом путу. Почетак је увек у Спортској гимназији - наводи њихова професорка српског Верица Ђоковић.

Она додаје да је даривање поклон само по себи, те да су ђаци, али и професори своја срца испунили самом идејом да неком помогну. Ово није први пут да средњошколци играју за хуманост, а за Татјану су успели да прикупе око милион и по динара.

- Даривање је дар сам по себи, њиме пунимо наша срца љубављу. Драмска секција Спортске гимназије током протеклих петнаест месеци одиграла је шест хуманитарних представа и скупила око три милиона динара. Претходне школске године новац смо усмерили фондацији Буди хуман и Центру у Звечанској, за децу без родитељског старања. 29.јануара у позоришту Дадов извели смо представу “Замислите” у два термина, а сав приход од продатих улазница наменили смо Татјани Стевановић, проф. историје, која је повређена у трагедији у Рибникару. Да би акција била успешнија, осмислили смо и беџеве које су наши ученици продавали у 30 средњих и 5 основних школа у Београду и отворили смо рачун, на који су мали број људи уплатили помоћ. Прикупили смо око милион и 500.000 динара - наводи Верица за Телеграф.рс.

Она додаје да заједно са колегиницом Иваном води драмску секцију, те да су та деца посебна. Многи од њих освајали су светска такмичења и професорка је поносна што ради са најбољим младим људима у Србији.

- Колегиница Ивана и ја водимо секцију. То није обична драмска дружина, она је већ на првој читајући проби победничка. Наши ученици су власници златних медаља са државних, балканских и европских такмичења, неки су учесници и светских. Они су најбоље што ова земља има у том узрасту у спортовима којима се баве. У представи учествују 33 ученика, глумци, ритмички и спортски гимнастичари, плесачи, фудбалери, каратисти, џудисти… Када на то додамо маштовиту обраду Душка Радовића и снажне поруке о љубави, разумевању, праштању и солидарности, а све зачинимо хуманитарним циљем, схватамо да смо одржали добар час, животни - појашњава она.

У раду их подржавају и родитељи ученика, а у школи се негује поверење, поштовање и љубав. Прича нам да бивши ђаци радо свраћају у ову гимназију, а чак су од њих добили помоћ за реализацију овог пројекта.

- Фирма родитеља нешег бившег ученика платила нам је сада закуп сале у Дадову, како бисмо могли да играмо хуманитарно - наводи Верица.

Овога пута талентовани и племенити ђаци неће своје умеће показати само Београђанима, већ и грађанима земаља из региона.

- Одговорили смо на позиве из региона и драмска секција Спортске гимназије изводи представу 12. марта у Будимпешти и 21. марта у Бањалуци. Корацима љубави оплемењујемо нечије и своје животе - поручује професорка из Спортске гимназије.

(Телеграф)

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".