Мајк Тајсон (57) се враћа у ринг! Некадашњи првак света бориће се 20. јула у Тексасу против јутјубера Џејка Пола (27), који се у претходних шест година борио и против професионалних боксера, Андреа Аугуста и Рајан Борланда, док је пре годину дана изгубио од Томија Фјурија. Била је то његова први дуел против активног професионалног беоксера, а сада ће се суочити са некад најбољим боксером на планети, за многе и са најбољим свих времена.

Борба ће бити организована на стадиону НФЛ тима Далас Каубојс у граду Арлингтон и биће преношена на Нетфликсу. Овај меч сигурно ће изазвати огромно интересовање, али и критике и недоумице, попут оне како ће добити лиценцу за борбу у Тексасу и да ли ће је регистровати као професионални дуел или егзибицију.

Такође, Тајсон ће у тренутку уласка у ринг имати 58 година и три деценије је старији од Џејка Пола. Без обзира на то што је "Гвоздени Мајк" био у доброј форми када се 2020. године Тајсон борио против Рој Џонс Јуниора, ипак је то била егзбиција, а Тајсон је последњи професионални дуел имао 2005. године. Пре скоро две деценије.

Док се Пол борио против УФЦ звезда (Нејта Дијаза, Андерсона Силве и Тајрон Вудлија), Тајсон је био у пензији, а сада кад је јутјубер у пуној снази, очекује се да му се супротстави. "Пол је значајно напредовао као боксер претходних година, па ће бити веома забавно видети шта ће воља и амбиција 'клинца' урадити против искуства и вештине највећег свих времена... Биће уживање гледати. Погурао сам га на почеткју његовог боксерског пута када сам се борио против Роја Џонса, а сада планирам да га завршим", рекао је Тајсон.

(МОНДО)

БОНУС ВИДЕО: