Култни албум "Дневник једне љубави", готово са самог почетка каријере Јосипе Лисац (њен први ЛП албум), засигурно има 50 година (тачније - 51, објављен је 1973), али је њен глас и 2024. свеж и непоновљив. Готово па беспрекоран, ако беспрекорност уопште постоји.

"О једној младости", "Плачем", "Лежај од суза", "Не препознајем га", "Као странац" неке су од песама са албума за који је музику компоновао њен животни сапутник и претеча рока у СФРЈ - Карло Метикош.

Управо том јубилеју, како га називају, првог концептуалног дела у домену  популарне и рок музике на овим просторима, Јосипа Лисац је посветила вечерашњи (7. март) концерт у МТС дворани.

 

- Све је у дневнику, све се објављује у дневнику, а ми данас славимо 50 година мога "Дневника једне љубави". Било је то 1973. године, чини ми се да је био баш 8. март, када сам у Загребу представила тај албум, а врло брзо потом и у Београду у Кнез Михаиловој. Окупили су се неки дивни и наочити људи, фанови, сећам се да су били и неки кошаркаши који су били велике звезде тада, група "Тајм", а ја сам певала на матрици. И ево, вратила сам се на место злочина - у свом стилу је најавила Јосипа вечерашњи концерт.

Прослављена уметница се, после низа успешних концерата на актуелној турнеји, коначно вратила београдској публици која ју је увек еуфорично дочекивала у распродатим дворанама.

Исто је било и вечерас, а публика је могла да ужива у два сата музичког програма који је Јосипа мешала са причом са публиком по принципу - 2-3 песме, па разговор и тако у круг.