Жуеј сви зову Ели, те јој, како каже њена мајка, то дође име у Србији. Њени родитељи, мајка Хонг Ђен (Мелани) и отац Хуа Ђин Џу, у Осечини држе продавницу и задовољни су животом у нашој земљи.

- Седам година живимо у Србији, дошли смо из Џеђанга. Једно време смо живели у Пожаревцу, а онда смо се доселили у Осечину. Ћерка Ели је имала четири године када смо дошли овде, сада има 11 година, а у септембру креће у шести разред. Кад смо тек дошли, било је чудних погледа, али овде у Осечини је много боље - прича нам Елина мајка Мелани.

 

@зxфаиф1314

愿你被这个世界温柔以待,对生活永远保持热爱!镜头前的你甚是可爱🌈 𝙝𝙖𝙫𝙚 𝙖 𝙣𝙞𝙘𝙚 𝙙𝙖𝙮 🌟 ♬ 原创音乐 - 勿忘


- Планирамо да останемо овде, нећемо да се селимо. Ели овде иде у школу, игра фолклор, тренира одбојку, одличан је ђак - додаје Мелани, која је научила да спрема и домаћа јела.

Ели каже да воли Србију.

- Од првог разреда играм фолклор. Док сам ишла у предшколско, у учионици поред су деца играла и мени се то допало. Рекла сам мами и тати. Играмо доста кореографија, а мени се највише допадају игре из Лесковца. Путовала сам са фолклором, била сам у Босни, Врњачкој Бањи, Бањи Ковиљачи, на Копаонику... - набраја ова весела девојчица.

Додаје да тренира одбојку три године, али и да пева у школском хору.

- Лепо ми је, деца су ме лепо прихватила, немам никаквих проблема. Није ми тешко да учим на српском, говорим српски и кинески језик, а учим енглески и француски - хвали се Ели.

На питање шта највише воли да једе, одговара:

- Волим ћевапе, кобасице, купус, а сланину обожавам!

(Курир)