Играо се 38. минут сусрета када је голман гостујућег тима Угурчан Чакир извео слободан ударац и додао лопту свом саиграчу Стефану Денсвилу. Некадашњи штопер Болоње није био концентрисан на дешавања на терену, па је ривал Огуз Ајдин лако дошао до лопте и постигао гол. Турски фудбалер је лопту сачекао на десетак метара од гола и затим је лаганим ударцем упутио у празну мрежу, поред збуњених фудбалера у белим дресовима.

Сви су били свесни да је Денсвил направио грешку, али нико није могао да утиче на њу и исправи је у кратком временском року - све је било готово и на сефамору је већ писало 2:0.

До краја меча по једном су погађала оба тима, па је Алања стигла до тријумфа у мечу 28. кола.

Занимљив је тренутак када је овај гол виђен, пошто је регион недавно брујао о головима са утакмица у Црној Гори и Србији.

Прво се Звонко Цеклић практично склонио и пустио противничког фудбалера да шутира на утакмици црногорског елитног ранга, а неколико дана касније комичан гол виђен је на утакмици Радничког и Радника у Нишу.

Овом победом Алања се удаљила од опасне зоне и сада има 33 бода, чак четири више од тимова којима је угрожен опстанак у елитном рангу турског фудбала. трабзон је и поред кикса трећи на табели, али са истим бројем бодова као четвртопласирани Бешикташ.

Првопласирани Галтасарај и другопласирани Фенербахче су на 29, односно 27 бодова разлике - то је недостижно.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: