Према речима мештана Доње Битиње, на зиду куће Светислава Стојковића, који живи и ради у Швајцарској, постављен је венац са цвећем и поруком на албанском језику.

Они су се одмах након пуцњаве окупили на том месту, а један од њих Јовица Сталетовић истиче да се можда само пуком срећом није десило ништа озбиљније и нико није повређен.

- Негде око 11.45 смо чули појединачну, а затим четири пута рафалну пуцњаву. Док смо се питали шта је било, окупили смо се овде и видели да је венац постављен ту где не треба да буде, јер ту никада није постојао гроб, које је мало ниже. Сетио се после 81 године да му је деда погинуо у Другом светском рату, а убили су га Бугари, није погинуо од Срба - прича Сталетовић.

Додаје да се ради о Албанцу из Мачитева код Призрена.

- Желе да нас застраше. 'Ајде што је поставио венац, али зашто је пуцао? Шта би било да се неко нашао у близини, као за Бадње вече прошле године? Могао је неко да настрада - каже он забринуто.

Додаје и да је окупљеним мештанима, пред полицајцима, „псовао српску мајку“.

- Он се после тога вратио, метак стоји још увек ту, а чауре је сакупио - казао је Сталетовић.

Инцидент је код мештана изазвао страх.

- Уплашени смо, комшије су нам ту, шта знамо кога крију и шта раде, јер би и они сада требали да буду солидарни са нама. Са комшијама немамо лоше, али долазе са стране... Пре неколико вечери, на годишњицу смрти Адема Јашарија палили су ватру изнад цркве, а то нисмо пријавили. А, то су наше комшије радиле и провоцирале - казао је Сталетовић.

Покушали да поставе споменик у дворишту

Мештани кажу и да су чланови исте албанске породице и пре шест година покушали да у дворишту куће породице Стојковић поставе споменик, али су се тада окупили у знак протеста и споменик је одмах уклоњен.

Из Полицијске станице у Штрпцу су за Косово онлајн потврдили да се догађај десио, да је истрага у току, а да је лице које је пуцало ухапшено.

Ради се о 68-огодишњем Албанцу Н.Н. из општине Сува Река, којем је одређено задржавање у трајању од 48 сати.

Село Доња Битиња је мултиетничко село у коме живе и Срби и Албанци.

(Косово онлајн)

БОНУС ВИДЕО: