Костадинка Велковска, југословенска позоришна, телевизијска и филмска глумица и певачица македонског порекла, која је живела у Хрватској, преминула је у недељу.

- Мама је преминула у недељу увече у старачком дому - потврдио је за "24 сата" Никола, син хрватске позоришне, телевизијске и филмске глумице Костадинке Велковске.

- Боли нас њен одлазак, али држимо се. Борила се осам месеци - додао је син Никола Подкрајац.

ФОТО: Принтскрин Јутјуб Јелена Осијек ХР

 

Породица је потврдила да ће сахрана глумице бити у четвртак, 14. марта у Крематоријуму Мирогој у 14 часова.

Подсетимо, глумица је летос доживела мождани удар, а касније је смештена у старачки дом у Загребу. Пре него што је доживела мождани удар, глумици је уклоњен бенигни тумор на мозгу, али се појавио још један, па чак и трећи.

Она је почетком априла открила да више времена проводи у ординацији него на сцени, али, како је тада рекла, то јој неће омети будуће планове. Након што је у тешком стању завршила у болници, њена пријатељица Марија Секелез открила је да јој је Костадинка рекла да планира да одржи још један концерт македонских народних песама.

- Говорила је да мора то да уради на јесен, а ја бих јој рекала: "Коста, довољно си се намучила", а она би опет рекла: "Не, не, морам још ово да урадим". Необично је вредна и храбра. Особа која никада не кука, све подноси стоички. Без обзира на све невоље, она се увек смеје - рекла је тада Секелез.

(Курир)