Оштећени овчар Предраг Тадић, иначе власник фарме на којој дечак и његова породица живе око две године, изнео је за Новости шокантне детаље о насилничком понашању овог малолетника, на које надлежне службе, до сада, нису адекватно реаговале.

Тадић је рекао за Информер да је дечак М.Ж. брутално одрубио главе његовим јагањцима.

- Ушао сам то јутро у тор и угледао хорор призор. Јагањци су били мртви, некима су фалиле главе, неке животиње су још биле живе, али тешко рањене. Мислио сам да су ми шакали упали у тор, али сам тек онда видео М.Ж. како бежи са секиром и схватио да је он оговоран за тај крвави пир - каже Тадић за Информер.

Према његовим речима одмах је позвао полицију која је убрзо дошла у његово домаћинство.

- Полицајци су брзо идентификовали, лоцирали и ухапсили М.Ж. Показао им је где је сакрио секиру којом је побио овце. Знате ли шта је урадио после масакра? После тога је отишао у продавницу и правио се као да се ништа није десило - наводи утучени власник имања.

Иначе, како каже, М.Ж. са својим сестрама и мајком живи у кући коју му је он са својом супругом уступио на привремено коришћење.

- Та породица је растурена. Његов старији брат је на издржавању затворске казне јер је силовао своју сестру. Једном је у школу донео нож, наводно јер су га деца малтретирала. Пре две недеље је нестао и цео дан нисмо могли да га нађемо. На крају је, нешто пре поноћи, дошао кући са џеповима пуним пушчаних патрона. Ужас - наглашава Предраг Тадић.

О сваком појединачном случају је, истиче, обавештавао Центар за социјални рад, али су му сваки пут рекли да „не могу да реагују, јер ти случајеви нису били пријављени полицији“.

- Једино су нам у кући били запослени из гудуричке школе, али је све остало само на разговору – каже Тадић за Новости.

Подсетимо, М. Ж. је у понедељак по подне секиром по глави убио 12 Тадићевих јагањаца, након чега је одмах био хоспитализован – најпре у вршачку специјалну болницу, а потом у Клинички центар Војводине, где прате његово ментално стање.

У међувремену на друштвеним мрежама је објављен и снимак из тора на коме се виде заклани јагањци, одрубљене главе, крв...

С обзиром да дечак још нема 14 година, о догађају је обавестено надлежно тужилаштво у Панчеву.