Ретко ко зна да се глумац у младалачким данима бавио музиком. Радио је као бубњар у чувеној групи "ЕКВ", па је тако био у искушењу да постане зависник. На срећу колеге из бенда су га сачувале тог порока: 

- Имао је само три године када је добио прву улогу у филму "Има љубави, нема љубави"... које се уопште не сећа, као ни развода родитеља. Подједнако му је било лепо и код мајке Снежане Матић и код оца Боре Тодоровића, јер је њихову љубав добијао подједнако и у великим количинама. Бора је желео да га наследи у глуми, а у младости давао му је љубавне савете. 

Глумац је изјавио да је то све део његовог живота и да су многи људи из његове близине били хероински зависници: 

- У време када сам био бубњар у рок групи "Екатарина Велика", свашта се дешавало. Многи мени блиски људи били су хероински зависници. Они су мене много чували, ја сам био млађи од њих шест година, они су били '59, '58, а ја '65. годиште. Нису ми дали ни мрвицу дроге да пробам. Чували су ме јер су имали већ лоша искуства са ранијим бубњарима, тако да не бих да причам пуно о томе, то је за мене тешка тема. Углавном избегавам, али хоћу да кажем да су ме пазили као мало дете. Да није њих можда данас не бих био жив! Било је и периода када сам остајао без новца, али сам га касније позајљивао од неких колега с којима сам био близак, а највише од оца. Нерадо причам о томе, али је то период мог живота и то је просто тако. 

(Република) 

БОНУС ВИДЕО: