Њено тело пронађено је у уторак ујутру на „пољани иза продавнице“ у Сан Хасинту, Калифорнија, наводи се у прес саопштењу канцеларије шерифа округа Риверсајд.

Глумица, која је глумила Тери Брок у сапуници која је трајала годинама, проглашена је мртвом у 4:08 ујутро. Мртвозорник је идентификовао Робин користец́и њене отиске прстију након позива полицији због истраге смртног случаја, наводи ТМЗ.

Фото: Јутјуб принтскрин/Entertainment Tonight/USA TODAY, Фејсбук принтскрин/Boss Hunting

 

 

Обдукција треба да се обави у среду, али резултати токсикологије би могли да потрају недељама.

Полиција не третира њену смрт као сумњиву.

Бернард је рођена 26. маја 1959. године у Глејдвотеру у Тексасу. Глумачку каријеру је започела појављујуц́и се у неколико мањих ТВ улога, укључујуц́и „Дива“, „Симон и Симон“ и „Беттy Блуе“.

1984. добила је улогу у "Општој болници" као Тери Брок - Тери О'Конор, где је имала улогу у 145 епизода све док није напустила серију 1990. Остали пројекти на којима је Робин радила укључивали су наступе на „Wхиз Кидс“, „Тхе Фацтс оф Лифе“, „Тоур оф Дутy“ и „Кингс фор а Даy“.

Бернард је глумила психолога у филму „Воицес фром Хигх Сцхоол“ 2002. године, што ц́е постати њена последња познатија улога, и од тада је остала ван рефлектора Холивуда.

Иза ње су остали отац Џери Вејн Бернард и две сестре Кристал и Скарлет.

БОНУС ВИДЕО: