Светски је дан права потрошача. У протеклих годину и по дана спроведено је 5.000 надзора тржишне инспекције, кажу из Министарства трговине и најављају да ће ускоро почети нова акција, која се наставља на "Бољу цену".

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић рекао је, гостујући у Дневнику РТС-а, да право потрошача није неко апстрактно право, већ је то право сваког грађанина да његов тешко зарађени новац буде адекватно вреднован, а обавеза је државе да то право штити.

- Прошли смо дуг период од незапослености од скоро 30 одсто, од минималне плате од 120 евра, до тога да је у децембру просечна плата била већа од 90.000 динара. Ми смо тамо где су западне земље биле пре 40 година. Али то не значи да тако тешко зарађен новац може олако да се третира. Овде причамо о правним пословима мале вредности. Овде причамо о људима који купују патике за своју децу. Овде причамо о људима који купују веш машине. И наравно да судска заштита није ефикасна када причамо о овим пословима. Али зато је ту влада, зато је ту Министарство трговине, сектор за заштиту потрошача којима можете да се обратите - истакао је Момировић.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".