Чак и када је фаворит добро познат, напетост доделе златних статуета увек је присутна јер смо неретко сведоци великих изненађења на доделама Оскара, а један такав моменат десио се и на недавно одржаној 96. додели Оскара.

Фото: Профимедиа

 

 

Највећа и најгламурознија додела филмских награда ове године је обележена тријумфом филма Опенхајмер, који је однео чак седам награда. Иако су фаворита прогласили незванично фанови већ летос, напетост читаве вечери повећавала се доласком последње категорије, у којој је било номиновано чак десет филмова, а част да прочита победника ове је године припала легендарном Алу Паћину.

Највеће узбуђење и поштовање према номинованима догађа се управо у тренуцима када презентер стане на позорницу, чита имена, па се врте кратки исечци номинованих, а ове године у последњој је категорији тај део прескочен.

Фото: Профимедиа

 

 

Управо зато, многи су осудили холивудског великана да је закинуо гледаоце за тај најузбудљивији тренутак доделе, када је напетост проглашења најбољег филма године била на врхунцу. Како би се одбранио, огласио се и сам Ал Паћино који тврди како идеја да одмах прочита победника није била његова.

- Само желим бити јасан да није била моја намера да их изоставим, већ одлука продуцената да их више не понављају јер су појединачно истакнути током церемоније. Била ми је част да будем деоо вечери и одлучио сам да следим начин на који су желели да се ова награда додели - рекао је Паћино, додавши да дубоко саосећа с онима који су били омаловажени овим превидом.

Фото: Јутјуб принтскрин/ONE Media

 

 

Прочитавши филм Опенхајмер као победника у категорији за најбољи филм, у дворани се прво зачуло комешање јер су сви окупљени били свесни како је један део прескочен, а затим се екипа победничког филма окупила на позорници.

Подсетимо, филм о творцу атомске бомбе однео је чак седам Оскара, и то у категоријама: за најбољи филм, режију, главну и споредну мушку улогу, оригиналну музикз, фотографију и монтажу.

БОНУС ВИДЕО: