У петак увече око 23:20 сати, полицајци су током надзора саобраћаја на подручју општине Ориовац код Славонског Брода покушали да зауставе трактор, али возач је само наставио с вожњом.

Трактор је убрзо заустављен па је возач покушао да побегне, али полицајци су га сустигли. Током привођења је пружао активан отпор с којим је престао након издате наредбе полицијских службеника и употребе средства присиле (средства за везивање), јавља ПУ бродско-посавска.

Утврђено је да се ради о 31-годишњаку који код себе није имао никакав документ. Алкотестом је у организму наведеног очитана концентрација алкохола у износу од 1.48 промила.

Одузели му трактор

Ради се о вишеструком починитељу саобраћајних прекршаја, којем је возачка дозвола поништена па је управљао нерегистрованим и неосигураним трактором. Од 31-годишњака је привремено одузет трактор те је исти задржан у просторијама полиције на отрежњењу након лекарског прегледа и констатације да је способан за даљњи поступак и задржавање у полицији.

Полицијски службеници против 31-годишњака подносе оптужни предлог Општинском суду у Славонском Броду због почињених прекршаја из Закона о сигурности саобраћаја на путевима и Закона о обавезним осигурањима у саобраћају.

(Индеx)

БОНУС ВИДЕО: