То је пракса која је уведена прошле године, када су средства у истом износу уместо за набавку новог накита и дочека, преусмерена за лечење деце, њихове операције, куповину лекова, ретке болести.

„Са овом праксом настављамо и даље, а нама је свакако драго да је ова позиција искоришћена само са 1,210 милиона динара до 25. новембра“, навела је градоначелница Ужица Јелена Раковић Радивојевић за Танјуг.

Члан Градског већа задужен за социјалну политику Слободан Грбић рекао је да је комисија која процењује коме је неоподна помоћ, на основу медицинске документације и материјалног стања породице, до сада одобрила 11 захтева.

Према његовим речима, највиши износ додељен је 370.000 динара, а најнижи 50.000 динара.

„Надамо се да ни идуће године нећемо имати много захтева и боље је да средства улажемо у нешто друго, али уколико се укаже потреба Град ће изаћи у сусрет и определити средства“, навео је Грбић за Танјуг.

Пре неколико дана почело је кићење Ужица старим накитом за које је средства од 1,5 милиона динара добило ЈКП „Стан“ из Ужица и очекује се да град на Ђетињи у новогодишњем руху засветли 15. децембра.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".