На гробљу се окупио велики број рођака, пријатеља, партијских колега и сарадника.

Бројни чланови СПС-а дошли да се опросте од свог почасног председника и истакнутог члана партије.

Фото: З. Јовановић

 

Ту је председник СПС-а Ивица Дачић, затим Бранко Ружић, Душан Бајатовић, Александар Антић, и други.

Фото: Ђ.В.

 

Нису само социјалисти дошли да одају почаст преминулом.

На Новом гробљу нашао се и бивши председник Републике Србије Томислав Николић, бивши председник Републике Србије Борис Тадић, као и други председник Савезне Републике Југославије, Зоран Лилић.

Фото: Ђ.В.

 

Међу политичарима који су дошли да испрате Мркоњића нашли су се и бивши министар Расим Љајић, син Војислава Шешеља, народни посланик Александар Шешељ, лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић, и други.

Милутин Мркоњић рођен је 23. маја 1942. године у Београду. Дипломирао је 1971. године на Грађевинском факултету у Београду.

Фото: З. Јовановић

 

Руководио је обновом Србије испред Владе Србије након НАТО бомбардовања 1999. године. Године 2007. долази на место потпредседника Народне скупштине Републике Србије, а након што је тадашњи председник Скупштине Томислав Николић поднео оставку, Мркоњић преузима председавање седницама Скупштине. Пред Мркоњићем је друга влада Војислава Коштунице положила заклетву.

На изборима 2008. године био је кандидат СПС-а за председничке изборе, међутим без великог успеха. Формирањем коалиције ДС-СПС 2008. године, у влади Мирка Цветковића је изабран за министра инфраструктуре.

Други министарски мандат је добио у влади Ивице Дачића када је постао министар саобраћаја, а заменио га је страначки колега након годину дана.

Био је почасни председник СПС-а и почасни доктор наука Универзитета Мегатренд.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".