Непознати нападачи упали су у приземље "Крокус Ситија" и отворили ватру из аутоматског оружја. Након тога су "бацили ручну бомбу или запаљиву бомбу, што је изазвало пожар", пренео је дописник "РИА Новости".

Страхује се да је у дворани остало заробљено више стотина људи. Евакуација је у току, медији преносе да су неке особе евакуисане директно са крова зграде. Снаге реда, ванредне и хитне службе су на терену.

Ватра на крову зграде Крокус је све јача, јавља дописник РИА Новости
Патријарх Кирил моли се за покој душа погинулих у Крокус сити холу
Патријарх московски и целе Русије Кирил моли се за страдале и покој душа погинулих када су наоружани нападачи отворили ватру у Крокус сити холу у Москви, рекао је начелник Синодалног одељења за односе цркве и друштва и медија, Владимир Легоида.

Градоначелник Москве отказао сва јавна окупљања овај викенд
Собјанин је овог викенда отказао све спортске, културне и друге јавне догађаје у Москви.

Бела кућа: Нема назнака умешаности Украјине у терористички напад

Бела кућа је саопштила да нема назнака да су Украјина или Украјинци умешани у терористички напад у Москви.

- У овом тренутку нема назнака да су Украјина или Украјинци били умешани у оружани напад - рекао је Џон Кирби, координатор за стратешку комуникацију у Савету за националну безбедност, на брифингу за медије.

У гашењу пожара укључена авијациа

Главна управа Министарства за ванредне ситуације саопштила је да је у гашењу пожара у Крокус ситију укључена авијација, хеликоптер испушта воду на запаљену зграду, два два хеликоптера су спремна за полазак.

Захарова: Терористички напад

Портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова назвала је оно што се догодило у Крокус сити холу терористичким нападом.

Бела кућа: Стравичан напад

Бела кућа је изразила саучешће због пуцњаве у Москви, преноси Ројтерс.

Бела кућа је оно што се догодило у Крокус сити холу назвала страшним нападом и поручила да САД покушавају да добију више информација о томе.

Нестварне сцене испред тржног центра: Стотине возила хитних служби на терену

 

Руски специјалци стигли на место напада

Специјална јединица за брзо реаговање националне гарде Русије заједно са ватрогасцима ради унутар зграде концертне сале, евакуишу људе и траже криминалце, рекао је заменик Александар Хиштајн.

УН: Жалимо због смрти у Крокус сити холу

Канцеларија Ун објавила је да жали због смрти људи у Крокус сити холу и покушаће да добије више информација, саопштила је канцеларија генералног секретара УН Антониа Гутереша

Најновији биланс жртава: Убијено 40 људи, 110 рањено

Најмање 5 терориста пуцало у људе на Крокусу, специјалци су стигли на лице места, људи су евакуисани са крова запаљене зграде. Више од 40 људи је погинуло, а више од 100 повређено током терористичког напада на Крокус сити холу – извор 112.

Терористи упалу у концертну дворану, пуцају на људе

Министарство за ванредне ситуације:У току спасавање људи са крова зграде Из подрума Крокус сити хола изведено је стотинак људи

Из подрума Крокус сити хола спасено је стотинак људи, ватрогасно-спасилачке јединице раде на на највишем нивоу, главни напори су усмерени на потрагу и спасавање људи. Људи се спасавају са крова зграде помоћу механизама за подизање. наводи се на Телеграм канал Министарства за ванредне ситуације Московске области.

БОНУС ВИДЕО: