Пре него што је упознала новинара Миломира Марића, списатељица Весна Радусиновић била је удата за угледног филмског критичара Џевдета Тузлића. Због љубави се преселила код њега у Сарајево, али - много је воде протекло Миљацком од тада.

Еминентном босанскохерцеговачком новинару то је био други брак. Весну је упознао у Београду, приликом посете ФЕСТ-у. Када су се нашли за истим столом у елитном ресторану, варнице су одмах севнуле. Освојио ју је широким осмехом и црним коврџама.

Венчали су се годину дана касније, а списатељица је свој живот преселила у Сарајево. Били су, кажу сведоци времена, савршен пар. Сви су се за њима окретали. Љубав су убрзо крунисали сином Ведраном, а он је, многи тврде, слика и прилика свог оца.

 

 

Брак није дуго трајао. Како је Весна једном приликом открила, Џевдет није могао да се носи са њеним темпераментом, а над причу су се надвили и облаци рата.

- Нисмо били луди од среће што се разводимо, али другачије није могло. Једноставно, није нам ишло. Наш брак би се распао и да није било рата, а рат је убрзао развод. Људи се не мењају преко ноћи, иако их љубав учини много бољим и квалитетнијим особама. Мој бивши муж није могао да се носи са мојим горштачким карактером који, осим поноса, гордости, лојалности и још неких особина на које сам поносна, не искључује тврдоглавост, решеност да се нешто заврши сад или никад, а није се нешто претерано ни трудио, признала је Весна.

- Мада му одавно ништа не замерам, сада ми је јасно да је заиста најважнија ствар у свакој вези, а и у браку, лична слобода. Једино ако нисте себични, ако сте потпуно оперисани од сујете, нешто може и да успе на дуге стазе.

Срећу је нашла у другом браку, поред Миломира Марића. И Џевдет се поново оженио. Мора се признати да је бивши муж Весне Радусиновић и данас изузетно шармантан. У последње време чешће се појављује у медијима, а за то је крива промоција документарног филма чији је аутор.

(Хелло)

БОНУС ВИДЕО: