Миа је у једној емисији признала да је чувени спот био преокрет у њеној каријери на који се одлучила из једног разлога:

- То је био други спот који сам снимила, а први је био сасвим нормалан и нико ме није запазио. Ја сам се тако појавила, као нормална жена са једним нормалним спотом, снимила сам албум и хтела сам да певам - истакла је Миа, а затим је објаснила да није била потпуно гола у споту:

Фото: Никола Глишић

 

- Ја сам носила доњи веш и преко груди нешто што може да се блурује у монтажи. Није ни хигијенски да се баш шетам по улици гола - кроз смех је изјавила и додала:

- Дејан Милићевић је снимао спот и могао је да затвори ауто-пут у Скопљу, у Београду то није било могуће. Ја сам стварно уложила јако пуно у тај први албум и моје прво разочарење је био сусрет са медијима на мојој промоцији, где сам ја то све стварно организовала како треба и мислила сам да ће ме питати за ауторе као што су Марина Туцаковић, Браја, спотови.. Међутим сутрадан су сви медији објавили бубуљицу на леђима неке измишљотине у изостатку занимљивости на промоцији. Они су одмах у мени видели неку провокативну особу, да ја треба нешто друго да дам осим што сам снимила албум.

- Велико разочарење за мене је било што тај први спот за песму Први степен лудила није био ни коментарисан. Тада сам схватила да се тражи нешто друго. Дејан Милићевић је снимио такав спот једној бугарској певачици Ивени, када сам га погледала, шокирала сам се. Окренула сам Дејана и рекла му да ја хоћу да снимим овакав спот, на шта ми је он одговорио - Мацо па то само ти можеш!

Фото: АТА имагес

 

- Да ли се кајеш због тога сада? - упитала је водитељка Миу:

- Мени је тада један друг рекао - Да ли ћеш стварно да снимиш такав спот да после 10 година сви причају како си шетала гола ауто-путем? На то сам ја рекла ако ће за 10 година да причају о томе онда ћу сад одмах да га снимим - изјавила је певачица.

Kurir / Red