Александра Слађана Милошевић оставила је неизбрисив траг на музичкој сцени, како својом музиком, тако и ексцентричном појавом, те је многима била узор због авангардности која ју је одликовала. Међу првима се огласио рокер Ђорђе Давид, који није крио тугу поводом тужне вести.

Фото: АТА имагес

 

 

- Господе боже умрла је Слађа. Не могу да верујем... Сада сте ми с****ли цео месец и годину. У шоку сам - рекао је Ђорђе Давид за "Блиц".

Последње дане, Слађана је провела у Земунској болници, а већ дуже време се борила са болешћу.

Певачица је рођена у Београду 3. октобра 1955. године и сматрана је иконом новог таласа осамдесетих у Југославији.

Први соло наступ је имала на фестивалу "Студентско љето" у Маглају, 1974. године, где је освојила "Гран При".

На површину југословенске поп-рок сцене испливала је 1977. године са песмом "Ау, Ау" и исте године имала први већи наступ на концерту код Хајдучке чесме, где је певала пре "Бијелог Дугмета".

Слађана је почела да руши табуе кад је издала песму под називом "Секси дама", која је била забрањена за емитовање на бројним радијским и телевизијским програмима.

Фото: АТА имагес

 

 

Године 1979, промовисала је песму "Амстердам", а 1981. године наступила на избору за југословенског представника на "Песми Евровизије" у Београду и освојила осмо место са композицијом "Рецепт за љубав".

Са Дадом Топићем је 1984. године снимила песму "Принцеза", која је преведена и на енглески језик, а 1989. године је отишла у Сједињене Државе, где је неко време свирала са групом "Бабy Систер".

Једно време је била брокер на берзи, а радила је и у маркетиншким агенцијама. У Београд се вратила 1995. године.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: