Једна од најдаровитијих српских драмских уметница Олга Одановић 2022. године стекла је услов за пензију, али још нема намеру да напусти даске које живот значе.

Како је једном прилико рекла за "Глорију", одлазак у пензију у њеном случају неће значити и крај каријере дуге скоро четири деценије, већ ће наставити да игра у позоришту и да снима филмове и серије за телевизију.

Фото: АТА имагес

 

 

- Вероватно ћу се пензионисати и ослободити место неком млађем глумцу који ће бити поносан што је у Народном позоришту.

- То не значи да ћу се одрећи глуме јер је она, пре свега, моја потреба и моја лука у којој се увек усидрим.

- Наставићу да играм представе које имам у Народном позоришту и трудићу се да дајем максимум у границама мојих могућности - истиче глумица, која је првакиња Драме националног театра последњих 15 година.

Фото: АТА имагес

 

 

За доношење овакве одлуке добила је пуну подршку супруга, такође глумца и професора глуме Драгана Петровића Пелета, са којим је отворено разговарала о томе.

Како су медији раније пренели, Олга Одановић у заслужену пензију одлази у августу ове године.

Глумци, као и остали запослени у државном сектору, од Нове године добили су повишицу плате, тако да за прваке позоришта износе око 100.000 динара.

Пензије се, како преноси "Курир", за драмске уметнике крећу од 50.000 до 70.000 динара. На њихову висину утиче и то да ли су били у позоришту или су радили као слободни уметници.

БОНУС ВИДЕО: