Пред камерама "Еxклузива" Бајага је проговорио о свом највећем бламу у каријери.

- Свирали смо један концерт у Зајечару, у спортској хали и дошао је тренутак да Жика запева: "Живот је некад сив некад жут". Публика креће с њим да пева и у једном тренутку он каже: "Само Светозарево пева из душе". Само одједном тишина... Онда су почели да нам звижде, па су чак и неки предмети полетели ка бини. Не знам како му је пало на памет Светозарево усред Зајечара - испричао је музичар за Прву ТВ.

Фото: Д. Миловановић, Д. Мишић

 

 

Бајага је признао да је до четвртог разреда био одличан ђак, али кад је почео да се интересује за музику попустио је у школи.

- Тако ми се десило да сам прву годину гимназије понављао због математике - признао је рокер.

Одговарајући на лексиконска питања Бајага је рекао да је најромантичнија ствар коју је урадио та што је написао песму за особу у коју је био заљубљен, па открио и ко је мистериозна Тамара из истоменог хита.

- Кад сам писао песму "Тамара" и кад сам је снимио, до тад никад нисам био у Русији. Могао сам да бирам између пар руских имена која су честа, и изабрао сам Тамара. Чак сам направо и једну грешку у песми где се каже како сам је чекао код Бољшој театра у Москви, а даље се каже како је она лепша од Неве, а Нева протиче кроз Лењинград. То ја тад нисам знао - рекао је Бајага кроз осмех.

Фото: Д. Мишић

 

 

Музичар се присетио почетка каријере и открио да је прва позната личност коју је упознао био композитор Бата Ковач.

- Позвао сам Жику да дође код Бате и донесе неку песму, а у том тренутку се десило да код Бате дођу и Здравко Чолић и Горан Бреговић. Кад их је видео Жика се одузео - рекао је рокер.

БОНУС ВИДЕО: