"Они траже да Белорусија постане још једна Украјина, коју су описали као демократску и развијену земљу", рекао је Лукашенко, јавила је БелТА.

"Пре два дана добили су јасан одговор. Никада нећемо постати као Украјина. Зато што смо Белоруси и имамо своју визију наших перспектива", рекао је Лукашенко на конференцији о друштвено-економском развоју земље, пренео је ТАСС.

Он је изразио уверење да међу присутнима у сали за састанке и међу обичним грађанима који желе нормалан живот себи и својој деци, нема никога ко жели да Белорусија постане још једна Украјина.

Лукашенко је скренуо пажњу на чињеницу да се Белорусија нашла у самом центру глобалне конфронтације између Запада и Русије.

Белорусија неће издати Русију јер се земље суочавају са спољним притиском, рекао је председник Белорусије.

"Није тајна да се води хибридни рат, рат који је почео давно и не само против нас", рекао је Лукашенко на састанку владе, пренела је БелТА.

"То је пре свега против Руске Федерације, а ми смо карика у том притиску на Русију", истакао је он.

Миграциона криза на граници Белорусије са ЕУ је још један начин да се изврши притисак на Белорусију и Русију, рекао је Лукашенко. "Можемо ли променити курс и издати Русију и руски народ? Не можемо", казао је он.