Очекује се да ће се најнижа температура кретати од пет до 16 степени Целзијусових, а највиша од 25 до 29 степени.

И у Београду данас претежно сунчано и још топлије време уз слаб и умерен јужни и југоисточни ветар. Најнижа очекивана температура кретаће се од 12 до 16 степени Целзијусових, а највиша дневна око 29 степени.

Од уторка хладније

За викенд и у понеделјак јако југозападно струјање са севера Африке преко Средоземлја условиће прилив још топлијег ваздуха, па се очекује претежно сунчано време са највишом дневном температуром од 25 до 30 степени. У планинским пределима и у кошавском подручју дуваће умерен, повремено и јак јужни ветар.

У понеделјак увече пролазно наоблачење са кишом, локалним плјусковима, грмлјавином и падом температуре уз појачан западни и северозападни ветар захватиће западну половину землје, а током ноћи ка уторку и остале пределе.

У уторак пад температуре за 7 до 10 °С у односу на претходни период, па ће максимална температура у другој половини седмице у већини места бити од 20 до 23 степени.

Упаљен метео аларм

У целој Србији данас је на снази жути метео аларм због високе температуре. Жуто упозорење значи да време може бити потенцијално опасно: Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике.