- Јако је чудно понашање мајке и оно што је тражила у компјутеру и телефону непосредно пре нестанка. Она је претраживала на Гуглу гранични прелаз Кладово - Турну-Северин - открио је главни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић.

Такође, мајка детета гуглала је и кривичну одговорност, колика је за нека одређена кривична дела. 

Главни уредник Информера изнео је још једну ексклузивну информацију. 

- Сви треба да знамо да полиција максимално чини све не би ли мала Данка била пронађена. Две или три недеље пре нестанка, њени родитељи су је водили на специјалистички преглед у Београд. Какав преглед је био и о чему се тачно ради, не могу сад да кажем због истраге - испричао је Вучићевић.

Подсећамо, потрага за двогодишњом девојчицом Данком Илић (2) из Бора, која је нестала у уторак, 26. марта, у 13.45, у насељу Бањско поље, ушла је у осми дан, али јасних информација о судбини детета, нажалост, још нема.

У тренутку нестанка, мала Данка је имала љубичасте панталоне и маслинастозелену јакну.

Фото: Друштвене мреже

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CNZD (@cnzd.rs)

 

У истрагу се укључила и аустријска полиција, након што се појавио снимак из Беча на којем су, наводно, две Румунке са девојчицом која изгледом и узрастом невероватно подсећа на Данку. Амбасада Србије позвала је све који у Аустрији препознају девојчицу са снимка да одмах позову полицији, а у међувремену је и Интерпол објавио међународну потрагу за девојчицом из Србије.

- Стално смо у контакту са начелником УКП МУП Србије и са Министарством унутрашњих послова и они заиста посвећено раде на овом случају - рекао је јуче Марко Благојевић, амбасадор наше земље у Аустрији.

- Пратимо све што је ново и што може да помогне или убрза утврђивање истине у вези са овим случајем. У координацији смо и са аустријском полицијом која је покренула истрагу. Сада очекујемо да бечка полиција утврди идентитет особа које се налазе на том снимку.

Видео-запис, који је у суботу увече у Бечу забележио један српски држављанин на трамвајској станици Шотеринг, дигао је на ноге све у Бечу, али и читавој Аустрији. Сви су у приправности, не само припадници српске заједнице, већ и људи из региона, а ангажовали су се и Румуни, јер је можда реч о њиховим држављанкама. Из бечке полиције нису могли да дају више детаља о овом случају, али су рекли да је изгубљено десетак сати у потрази, јер је снимак најпре послат у Београд, одакле су нешто касније контактирали са аустријском полицијом.

БОНУС ВИДЕО: