1. Немојте да купујете већ самлевено месо

Немојте да бирате самлевено месо, већ изаберите сами и тражите да вам се самеље на лицу места.

2. Пробајте кисели купус пре савијања сарме

Тако ћете моћи да оцените колико је купус слан. Ако осетите да је преслан проперите га под водом.

3. Немојте да користите купус са великим жилама

Најбоље је да бирате веће, мекане листове жуте боје, а без великих жила.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Moja Kuhinja / ma cuisine

 

4. Будите стрпљиви и крчкајте сарму на умереној температури

Крчкајте сарму полако, на умереној температури, да би укус био савршен. Али, не морате да кувате сарму 4 и више сати.

5. Немојте накнадно да доливате воду

Немојте да доливате накнадно воду у шерпу, да не би испало чорбасто.

6. Подгревањем неће да изгуби на укусу

Сарму слободно можете да подгревате или држите у замрзивачу. Укус ће да остане подједнако савршен.

БОНУС ВИДЕО: