Група од седморо људи, шест туриста и водич, кренула је у суботу на Safari из кампа Луфупа. Око 9:30 по локалном времену њихово возило "неочекивано" је напала животиња.

Појавио се снимак који приказује застрашујући тренутак када слон јури за групом туриста. Возило са туристима нагло се зауставило и у последњим секундама снимка види се слон како се приближава. Водич је почео да виче: "Хеј, хеј, хеј, хеј!"

Током напада чуло се како људи вриште. Слон је на крају преврнуо возило.

Друга туристкиња је због задобијених повреда хитно пребачена у приватну медицинску установу, док су остали туристи добили помоћ због лакших повреда, пише "Скај њуз".

 

 

- Ово је трагичан догађај и изражавамо најдубље саучешће породици туристкиње која је преминула. Такође желимо да пружимо подршку другим туристима и водичу који су укључени у овај узнемирујући инцидент - рекао је Кит Винсент, извршни директор "Wildernessa", компаније која организује сафарије.

Винсент је објаснио како се возило зауставило јер су "терен и вегетација били такви да су водичу блокирали пут те није могао довољно брзо да склони возило".

(Index.hr)

БОНУС ВИДЕО: