Сахрана ће се одржати у понедељак 8. априла у 15 часова на гробљу Лешће у Београду.

 

Слађанина смрт потресла је цео регион, а рок дива умрла је у земунској болници, где је последњих 10 дана живота била на лечењу.

Подсетимо, Слађана је преминула пре 11 дана, а њена пријатељица Јелена Тинска предала је захтев да певачица буде сахрањена у Алеји заслужних грађана.

- Предала сам захтев да Слађана Милошевић, једна таква уметница буде сахрањена у Алеји заслужних грађана. И њен брат има исту жељу, али чекамо на одобрење захтева који сам упутила Александру Шапићу. Још увек немамо никакве информације, рекла је Јелена Тинска.

Биографија Слађане Милошевић
Иначе, Слађана Милошевић рођена је у Београду 3. октобра 1955. године и сматрана је иконом новог таласа осамдесетих у Југославији.

Свој први соло наступ је имала на фестивалу "Студентско љето" у Маглају, 1974. године, где је освојила "Гран При".

На површину југословенске поп-рок сцене испливала је 1977. године са песмом "Ау, Ау" и исте године имала свој први већи наступ на Концерту код Хајдучке чесме, где је наступала пре Бијелог Дугмета.

Милошевић је почела да руши табуе, кад је издала песму под називом "Секси дама", која је била забрањена за емитовање на бројним радијским и телевизијским програмима.

Године 1979, промовисала је песму "Амстердам", а 1981. године наступила на избору за југословенског представника на Песми Евровизије у Београду и освојила осмо место са композицијом "Рецепт за љубав".

Са Дадом Топићем је 1984. године снимила песму "Принцеза", која је преведена и на енглески језик, а 1989. године је отишла у Сједињене Државе, где је неко време свирала са групом "Бабy Систер".

БОНУС ВИДЕО: