Према споразуму о признању кривице, Киф је приступио систему регистра смрти на Хавајима јануара 2023. користећи податке о лекару који живи у другој држави и направио извештај о сопственој смрти, што је довело до тога да се води као преминуо у многим владиним базама података, преноси Ен-Би-Си њуз.

- Оптужени се такође инфилтрирао у системе регистра смрти других држава користећи акредитиве које је украо од других стварних људи. Лажирао је сопствену смрт, делимично, како би избегао своје неизмирене обавезе издржавања деце према бившој супрузи - наводи се у споразуму о признању кривице.

Кифови злочини резултирали су процењеном штетом од више од 195.000 долара, укључујући више од 79.000 долара губитака за владине и корпоративне мреже и више од 116.000 долара губитка за његову бившу супругу. Он је пристао да исплати реституцију свим оштећеним странама, у складу са споразумом о признању кривице.

Савезна велика порота је првобитно оптужила Кифа у новембру 2023. по пет тачака за компјутерску превару и три тачке за тешку крађу идентитета, наводи се у саопштењу.

Оптужен је за незаконит приступ званичним веб страницама Аризоне, Хаваја и Вермонта, као и предузећима ГуестТек Интерацтиве Ентертаинмент Лтд. и Милестоне Инц. Киф је такође оптужен по две тачке да је давао лажне изјаве о пријавама у вези са федерално осигураним финансијским институцијама за наводно отварање два кредитна рачуна 2020. и 2023. са лажним бројем социјалног осигурања, наводи се у оптужници.

За првобитне оптужбе предвиђена је затворска казна од преко 30 година.

Након склапања споразума о признању кривице, Киф се суочава са максимално седам година затвора и новчаном казном до 500.000 долара, према судским записима.

(РТ Балкан)

БОНУС ВИДЕО: