Подсетимо, Дејан Драгијевић признао је пред Вишим јавним тужилаштвом у Зајечару да је убио двогодишњу девојчицу, односно да је ударио службеним возилом, након чега је задавио голим рукама, а такође и да је након тога имао помагаче да склоне тело, тада је испливало да су у језиви случај умешани и његов брат, као и отац Радослав.

Наиме, убрзо по њиховом хапшењу, брат Далибор је полицајцима наводио одређене локације где би тело могло бити сакривено, а тик пре саслушања, преминуо је у просторијама борске полиције. У разговору за Курир о свему овоме причала је Светлана Драгијевић, која је без једног сина остала заувек, док јој други син и супруг чекају на своју казну када на видело буде испливала цела истина.

- Хитна је поново дошла код мене, шта ћу, ни ја нисам добро, једино бих желела да ми врате синове и мужа, а то не може. Данас је полиција долазила поново код мене, узели су све живо, ципеле мужа и синова, као и ножеве - за Курир је испричала Светлана, мајка Дејана и Далибора Драгијевић.

Фото: М. Колашинац, М. Гогић

 

 

На питање да ли је чула ишта о сину и супругу ķоји су у притвору, Светлана је одговорила да о њима не зна ништа, као и то да је сада остала потпуно сама и да мора да се бори с тим упоредо са здравственим проблемима који је муче, због чега је возило Хитне помоћи редовно паркирано ових дана управо испред њене капије у Злоту.

Иначе, о породици убијене Данке Илић није имала да дода ништа, осим да она са тим нема никакве везе, као и да ту породицу не познаје од раније.

- Ја њих не знам и са тим немам ништа, полиција је била, инспектори су причали са мном и однели све што им је требало - рекла је Светлана.

Фото: М. Колашинац/М. Гогић

 

 

Подсетимо, о монструозном убиству оглашавао се и заменик начелника УКП-а Зоран Шашић. Он је истакао да ће проналазак тела Данке Илић донети и нове доказе о ухапшенима за које се сумњичи да су помагали у прикривању доказа, у овом случају у фокусу су поред Дејана Драгијевића и Срђана Јанковића, још само Дејанов отац Радослав, с обзиром на то да је други Драгијевић преминуо.

- Докази су прикупљени и обезбеђени. Кривично дело је већ оквалификовано као тешко убиство које је учињено на свиреп начин. Проналазак тела ће нам донети нове доказе о осумњиченима и нове доказе о ухапшеном за ког се сумња да је такође помагао после извршења кривичног дела - каже Шашић.

Заменик начелника УКП каже и да ће се претрага за телом Данке Илић наставити све док не буде пронађено, с тим да се агонија и даље наставља упоредо са даноноћним трагањем на свим могућим локацијама.

 

Шта је све претражено

* Претражена кућа и околина имања
* Полиција је претражила оближњу Брестовачку шуму која се налази на само 3 километра од имања где је Данка виђена последњи пут
* Прегледан је и тунел дуг 4,5 километра, као и подземни канали и шахтови
* Багерима рашчишћен крш око појате
* Претражена такође и депонија која се налази на средини пута од Бањског Поља до Брестовца
* Прегледане камере комшинице из Бањског поља које су снимиле девојчицу
* Инспектори виђени у стану породице Илић, претпоставља се да је претражен и њихов стан у Бору
* Претражена имања и околина села Лука одакле је осумњичени Срђан Јанковић који се иначе бранио ћутањем
* Претражена имања и околина села Злот одакле су Дејан и цела породица Драгијевића
* Претражена Злотска пећина, клисура и ток истоимене реке

Мајор полиције открила како су преместили тело

Мајор полиције Бојана Отовић Пјановић објаснила је како су осумњичени за убиство Данке Илић током истраге преместили тело на другу локацију.

- Имали су помоћ. Један од њих се вратио два дана након догађаја на дивљу депонију и преместио тело на другу локацију. Ми смо 30. марта у службене просторије довели осумњичене. Ми смо мислили да ћемо заправо и тог 30. марта имати реализацију и да ће се десити оно на што смо сви сумњали. Наравно, да смо били обазриви, као што сте видели. Нисмо износили никакве податке, нисмо дозволили да било ко угрози на било који начин било који сегмент нашег поступања - рекла је Пјановић Отовић.

Данкино тело премештено је са депоније 28. марта

Само два дана пре него што су осумњичене довели у службене просторије МУП-а, Дејан Драгијевић је уз помоћ брата и оца тело преместио на другу локацију, коју и даље нису открили.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: