Када се нађу на саобраћајној раскрсници без семафора, возачи су често у дилеми. Ко и с које стране има предност, шта нам говоре знаци, а шта правила.

Погледајте добро илустрацију и проверите какво је ваше знање.

После овога многи ће узети да понове градиво које су давно полагали на возачком испиту.

 

 

Кроз раскрсницу први пролази црвени аутомобил, због тога што он остаје на путу са правом првенства пролаза. За њим пролази жути камион, будући да долази са пута са правом првенства пролаза на пут без правом првенства.

И плави и зелени аутомобил се налазе на путу нижег приоритета и укључују се на пут са правом првенства пролаза, па се на њих примјењује правило десне стране. Због тога, први пролази плави, а за њим зелени аутомобил.

Ову својеврсну мозгалицу за возаче објавио је чувени немачки аутомобилски клуб ADAC већ више од 100 година је посвећен раду и едукацији на побољшању безбедности у саобраћају.

То је, иначе, највећи аутомобилски клуб у Европи, који окупља 18 милиона чланова, а такође и највећи мото клуб, у који је учлањено око 1,5 милион мотоциклиста.

На својој Фејсбук страници ADAC стално објављује задатке из саобраћајних тестова, остављајући својим пратиоцима да понуде решење.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО: