Финаналисту емисије "Никад није касно" Дејана Драшковића пре две вечери у Лепетанима су напала три Албанца који су га провоцирала због таблица на аутомобилу који је регистован у Републици Србији.

Певач се огласио и објаснио шта се заправо догодило и открио да је у овом случају реаговала полиција и да су починиоци овог дела одмах кажњени.

- Синоћ око 1.30 сам вербално нападнут од стране тројице држављана тзв. Косова. Наиме, возио сам позајмљени аутомобил српских таблица и чекао свој ред да се укрцам на трајект у Лепетанима. Поред мене се паркирао "мерцедес" италијанских таблица и из њега су изашле три особе. Један од њих се загледао у моје таблице и одмах након тога почео да виче на албанском језику и да ми пљује аутомобил - рекао је Дејан и објаснио како се ситуација даље одвијала:

Фото:Принтсцреен/Јутјуб/Никаднијекасно

 

 

- У почетку нисам знао да се мени обраћа, јер сам гледао своја посла. Али након што је био све гласнији и видео сам да ће ситуација да ескалира, калкулисао сам ситуацију. Око мене је било још три аутомобила албанских таблица и то је однос који не иде мени у прилог. Одлучио сам да зовем полицију. Интервентна јединица МУП-а је интервенисала и привела сву тројицу. Тај што је мене вређао је био пијан као мајка. Овом приликом се захваљујем Центрима безбедности Херцег Нови и Тиват на професионалном поступању.

Драшковић каже да му се никада у животу није догодила оваква сутуација, а затим је открио да су сва тројица нападача одмах санкионисани од стране полиције.

Фото:Принтсцреен/Јутјуб/Никаднијекасно

 

 

- Епилог ситуације је да је особа која ме је вређала признала дело, у смислу прекршајне одговорности, те кажњена са 210 евра плус трошкове поступка. На крају уз умањење прошли су са 150 евра казне. Мој салдо - извређан, испљуван, изгубљено време на суду, трошкови горива до Тивта и Котора, трошкови трајекта да би дошао да дам изјаву јутрос у прекршајном суду у Котору. Па ти буди паметан. Док год овако благо пролазе, кроз Црну Гору ће се понашати као кабадахије, јер ово није изолован случај. Подећам на убиство нашег доброг суграђанина Милутина Лековића кога су подмукло убили албански држављани, тако што су му из близине пуцали у главу. Огорчен сам оваквим системом и овако благим казнама за овакав агресивни национализам и ширење верске и националне мржње – закључио је Драшковић.

(Гранд)

БОНУС ВИДЕО: