Представљање реиздања прве плоче Бајаге и Инструктора одиграло се у холу РТС-а, а Бајагино обраћање присутнима на тренутак су прекинули појединци који су правили буку. Музичар им се обратио одржавши малу лекцију културе и лепог понашања.

- Је л’ могу да вас замолим да престанете да причате овде? Ево, близу је напољу да се изађе да се попуши цигара, или шта већ. Није да сад хоћу баш атмосферу неку специјалну, али ред је да се бар чујемо добро. Иначе, ја не чујем баш најбоље, тако да, ако ја чујем, онда значи да је бука баш велика - поручио је Бајага са бине, и то баш када је на РТС-у почело живо укључење са промоције.

Снимак је убрзо постао виралан на друштвеним мрежама, а сви су стали на Бајагину страну и са одобравањем коментарисали његов гест.

"Бајага одржао час културе уживо у програму РТС. Не вреди, мора овако. Браво", коментар је једна кориснице друштвене мреже X (бивши Твитер).

Иначе, концерт заказан за недељу 21. априла у МТС дворани, биће реплика наступа групе из 1984. године, када су први пут пред публиком свирали под називом Бајага и Инструктори. Отворена је и изложба Бајагине фото-архиве из 1984. године и изложба фотографија ауторке Горанке Матић, која је била и ауторка омота овог чувеног албума.

БОНУС ВИДЕО: