У својој анонимној објави на Редиту, странац је похвалио српску престоницу, међутим, написао је да постоји ствар са којом се свакодневно на путовању бори, а тиче се упознавања људи.

- Београд је један од најбољих градова за ноћни живот које сам икада видео у Европи, али иронично, представља проблем за усамљеног соло путника. Борим се већ данима да упознам људе овде!

- Сви у баровима овде су пријатељи који седе заједно за столом, сви се познају и у тесним су групама. Такође, ноћни клубови су пуни ВИП столова који се морају резервисати а цене пића су баш направљене за странце - написао је он.

Фото: Д. Миловановић

 

Својом констатацијом навео је многе, и Србе и странце, да му објасне да није до њега, већ да једноставно Срби немају тенденцију да странцима прилазе први. То, кажу они, остављају странцима.

"Срби слабо прилазе странцима први, осим ако их у групу не уведе постојећи пријатељ", "Као потпуни интроверт разумем те, ипак можеш сигурно упознати људе када негде изађеш, али само мораш бити заиста екстровертан и харизматичан", "Нажалост, цене пића су исте за све, веруј ми", "Овде углавном упознајете људе преко људи. Тако је било када сам први пут дошао у Београд. Једном када упознате људе, то може бити као домино ефекат и можете брзо да упознате много људи", "Осетио сам ово. Моје мишљење је да су у односу на Београд у другим градовима људи су много отворенији", "Ја баш имам другачије искуство, људи у Београду су ми прилазили и кад сам хтео и кад нисам", писали су му они.

БОНУС ВИДЕО: