Глумица Милица Зелда Тинска, ћерка познате балерине Јелене Тинске, више од 20 година живи у Лондону и успешно сарађује са највећим именима светског шоубизниса.

Међу њима су Данијел Крејг, Леонардо Дикаприо, Ричард Маден, Тилд Свинтон, Мајли Сајрус, продуцент Данијел Бојл и други. Њена импресивна каријера кулминирала је освајањем Оскара 2016. године за рад на филму „Еx Мацхина“, редитеља Алекса Гарланда.

Зелда је детињство провела у Београду, које описује као дивно искуство, које не би мењала ни за шта на свету. Након тога, живот ју је одвео у Француску, па у Лондон, где је стекла независност и формирала се као одрасла особа.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zelda Tinska (@zeldatinska)

 

Открила је да је њен одлазак из Београда био непланиран и да је намеравала да буде само привремено одсутна. Међутим, због дешавања током деведесетих година, није се вратила.

Тинска је ћерке Милицу Зелду Тинску, а касније и Љубицу Јентл Тинску добила из брака са Драгославом Лутовцем.

Обе су наследиле како физичку сличност, тако и уметничку црту од мајке, па је Милица Зелда кренула путем глуме, док је Љубица Јентл успешна балерина.

 

 

Јелена никада није крила да је жртвовала све што има како би их школовала. Тако је признала да живи као подстанар у Београду, будући да је продала стан како би две ћерке школовала у Француској, а касније и Енглеској.

- Моја сестра и ја смо живеле на југу Француске, у Кану, пре Лондона, где нас је наша дивна мама послала у балетску школу. Биле смо тамо пар година пре доласка у Лондон, који ја веома волим. У Београду сам провела предивно детињство, које не бих мењала ни за шта на свету. У Француској, па у Лондону сам стекла независност и формирала се као одрасла особа. Мој живот у Београду је био диван и одлазак оданде био је непланиран, требало је да одемо само на шест месеци. Али онда се издешавало све што се десило у деведесетим и нисам се вратила. Остаћу док год ми одговара, рекла је својевремено Зелда за медије.

(Еспресо)

БОНУС ВИДЕО: