Крајем дана наоблачење са кишом очекује се у југозападним и јужним деловима Србије, а током ноћи ће се проширити и на централне пределе земље.

Сутра РХМЗ најављује облачно и хладно повремено са кишом, понегде и пљусковима, а само током преподнева се на северу земље очекује суво време.

Од 24. априла раст температуре

У брдско-планинским пределима југозападне, јужне и југоисточне Србије киша ће прећи у снег. У Србији ће и наредних дана бити промењиво време са кишом, и локалним пљусковима са грмљавином и повременим сунчаним интервалима.Са садашњих максималних дневних од 10 до 16 степени, после 24. априла температура ће почети да расте на 20 до 25 степени, а повратак на летње и тропске температуре које су обележиле прву половину овог месеца очекују се у тек крајем маја.

Време за празнике

До 5. маја минималне температуре у Србији ће бити од 7 до 14 степени, на вишим надморским висинама од 0 до 7. Очекује се да максималне дневне температуре у том период буду од 19 до 25 степени, на планинама између 1.000 и 1.600 метара од 8 до 17 степени.

Како се може видети у дугорочној прогнози РХМЗ, иако температуре постепено расту из дана у дан, све до 15. маја оне неће прелази 25. подеок.

БОНУС ВИДЕО