У Вишем јавном тужилаштву у Зајечару данас је као сведок у случају убиства девојчице Данке Илић (2) испитан Душан Јанковић, отац осумњиченог Срђана Јанковића (50), сазнаје Курир.

"У просторијама тужилаштва данас је настављено испитивање сведока у истрази убиства Данке Илић, а један од њих је био отац осумњиченог. Он је искористио своје законско право да не сведочи у поступку који се води против његовог сина и Дејана Драгијевића", каже извор.

Јанковић је, као и Драгијевићева мајка Светлана, привилегован сведок и он може да одбије да сведочи у поступку против блиског сродника, односно сина. Срђан Јанковић и Дејан Драгијевић, да подсетимо, осумњичени су за убиство двогодишње Данке Илић из Бора, за чијим се телом непрекидно трага већ 20 дана, а након што буду испитани сви сведоци, они ће бити послати на психијатријско вештачење.

Радници борског ЈКП "Водовод", су тог 26. марта, када је у Бањском пољу нестала двогодишња Данка, били на радном задатку. Према признању Драгијевића датом у тужилаштву, они су девојчицу ударили службеним аутомобилом, задавили је и бацили на дивљу депонију на Старобањском путу, одакле ју је, два дана касније, Дејан заједно са оцем (73) и сада покојним братом (40), изместио на другу, за сада непознату локацију.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО