Срђан Јанковић (50) из Луке и Дејан Драгијевић (50) из Злота, осумњичени за тешко убиство двогодишње Данке Илић, за чијим се телом трага од 26. марта послати су данас на психијатријско вештачење, потврдили су „Новостима“ у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару.

Психијатријска и неуропсихијатријска вештачења које ће по свему судећи обавити експерти Специјалне затворске болнице Централног затвора у Београду би требало да недвосмислено потврде да ли је код Срђана Јанковића, који се на саслушању пред ВЈТ бранио ћутањем и Дејана Драгијевића који је признао злочин, постојало било какво душевно обољење или поремећај који је утицао на њиховну способност да управљају својим поступцима у време извештења кривичног дела тешко убиство за које се терете. 

Очекује се да ово вештачење покаже и њихов психолошки профил личности, а свакако и њихову урачунљивост и способност да владају својим поступцима у тренутку овог свирепог убиства.

Јанковић и Драгијевић, радници ЈКП „Водовод“ у Бору 26. марта када је у Бањском Пољу нестала двогодишња Данка били су на радном задатку. Досадашња истрага је потврдила да су је девојчицу ударили службеним аутомобилом, задавили је и бацили на дивљу депонију на Старобањском путу, одакле ју је два дана касније Дејан заједно са оцем Радославом (73) и братом Далибором Драгијевићем, изместио на другу, за сада непознату локацију.

С.М.Ј/Новости

БОНУС ВИДЕО: