Та жена се ништа не мења с годинама – то је многима прва асоцијација, осим моћног гласа, кад виде оперску диву Јадранку Јовановић. У чему је тајна њене младоликости?

Изгледа да Јадранка Јовановић не ужива превише у бројним бјути третманима, већ се ослања на генетику и кућну радиност.


„Највише се ослањам на генетику и свесна сам да ће ме тело једног дана казнити због тога. Признајем да то није ни добро ни лепо, али никад не могу да издвојим довољно времена за негу лица, тела и косе", рекла је.

Такође, она не жуди за естетским операцијма.


Она је једном приликом говорила и о томе колико јој је лепота помогла, а колико пута одмогла у каријери.

“Други су више примећивали да сам лепа него ја сама. Када говорим о лепоти, мислим на духовну, а не на физичку лепоту. Лепа жена никада не игра на карту лепоте јер она сама исијава из ње. То је лепота која нема потребу да се наметне. Чак и када хоће да буде неприметна, таква лепота светли. У иностранству скоро да не памтим да ми је одмогла. Међутим, код нас, свих ових година, од када сам се појавила, смењивала се и о мојој судбини одлучивала читава плејада жена на одређеним функцијама у институцијама културе, различите професорке, директорке, уреднице, критичарке, новинарке… које су према мени имале однос од велике нетрпељивости до страсне мржње. Никада о томе нисам јавно говорила. Примећивала сам то крајичком ока, за многе сам знала да ме озбиљно руше на сваком кораку, али сам незаустављиво ишла својим уметничким и животним путем. Тако је и данас. Било је ту и мушкараца који нису пропустили прилику за разне врсте освета. Ипак, суштински ништа није омело огромну љубав публике коју доживљавам на сваком кораку у свом народу и апсолутно се осећам српском народном уметницом", рекла је она једном приликом.

(Глорија/Политика)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".