У књизи "Бода – слушај, сине, ове велике речи" Слободан Бода Нинковић забележио је како је у родном Смедереву упознао жену свог живота:

“Била је 82. година када сам први пут видео Славицу, а потом се и упознао с њом. Од тада, тачније од 11. септембра 1982. године, ми смо заједно”.

Славичини родитељи нису одобравали ту везу јер је Бода био старији осам година, уз то није ништа радио, а она тек што је завршила гимназију.

Фото: АТА имагес

 

 

‒ Проналазили смо тајна места, нисам смео да је отпратим до куће да нас њени родитељи или неко од комшија не види.

Легендарна је изјава Славичине баке: "Знаш ли, ћерко, колико је он девојака упропастио? Он је многе мајке завио у црно" ‒ присетио се популарни глумац породичне анегдоте.

Фото: З. Кнежевић

 

 

‒ Касније ће све бити у реду, не зато што сам постао глумац, већ зато што су видели да нисам неки бадаваџија, мада је у том тренутку било тешко поверовати у то да та веза није нешто пролазно, да Славицу нисам зауставио у њеном школовању, завршила је факултет, и да ниједну мајку ипак нисам завио у црно.

Славица и Бода Нинковић венчали су се после пет година забављања.

‒ Од свих на класи ја сам се први оженио. У ствари, пре мене се оженио Пеле, а ја сам му био кум, али сам ја први правио свадбу. Дошли су сви, цела класа, и професор Влада. Ја сашио бело одело.

Нинковићи су и данас у срећном браку, а породичну срећу употпуниле су две ћерке: Ања је филмски продуцент, док је Нађа успешна одбојкашица.

БОНУС ВИДЕО: