Клер, која је иначе пријатељица ријалити звезде Кортни Кардашијан и која ју је "водила" кроз развод од Скота Дисика и касније кроз друге раскиде, каже да овај план од пет корака проверено помаже код сломљеног срца. Ако и ви тренутно патите због краја љубави, пробајте ову њену технику.

1. Потпуни прекид контакта

Иако ово може бити тешко изводљиво у доба друштвених мрежа, сваки опоравак од раскида треба да почне потпуним прекидом свих контаката.

- Први корак је веома једноставан - без контакта. Није ме брига да ли сте сада најбољи пријатељи са његовом или њеном сестром. Ако желите да се излечите и наставите даље, онда морате да престанете да пратите свог бившег и све заједничке пријатеље на друштвеним мрежама - рекла је она.

Фото: Профимедиа

 

Признала је да је ће ово бити велики изазов у данашње време јер имамо тако лак приступ нашим бившим и њиховим профилима на мрежама, ипак, покажите мало дисциплине и видећете колико ће вам користити. 

2. Оплакујте везу као смрт

Ако осећате незамислив бол, то је зато што он то и јесте. Пречесто људи сломљеног срца покушавају да наставе пребрзо, а да себи не дају довољно времена да преболе раскид.

- Само пустите себе да тугујете и дозволите себи да свесно осећате тугу и бол, јер ће у супротном то с**ње искрснути на друге начине. Увек тако буде - рекла је Клер.

3. Размишљајте шта вам је потребно да "заокружите причу"

Рекла је да се трећи корак односи на то да "заокружите причу", али не тако што ћете постављати питања бившем партнеру, већ интроспекцијом и откривањем шта треба да научите из целог искуства, установите да ли сте неке грешке направили и извуците поуку. 

Фото: Профимедиа

 

- Не можете поништити прошлост, али апсолутно можете да промените своју причу о њој и разјаснити је.

4. Заволите себе

Следећи корак би био да се "заљубите у себе" радећи на свом односу према свом телу, финансијама, хобијима и интересовањима. 

- Морате ово да обавите јер ћете у супротном на крају привући сличну 'ситуацију' у вашој следећој вези - рекла је она.

Клер верује да привлачимо одређени тип људи због односа какав имамо сами према себи и да ти људи нису нужно добри за нас.

5. Пронађите бољег

Када будете спремни да поново почнете да излазите, Клер каже да најбољи начин да избегнете заљубљивање у исте људе јесте да будете искрени у вези са оним што желите од самог почетка. Она је рекла да постоји много раних знакова упозорења да неко можда није емотивно "доступан", као што је да каже да жели везу, а да се не труди да прави планове или комуницира са вама. Сигнали су и недостатак "ангажмана" око везе, као и слање порука само касно увече...

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".