Рођена у Ампаро до Сан Франциску, дос Сантос је свој живот посветила свету забаве, наступајући у разним циркуским представама широм Бразила. Била је висока 2,25 метара и била је виша чак и од кошаркаша Бобана Марјановића који је висок 2,24 метара.

Њен изузетан физички изглед није само изазивао дивљење, већ је и доносио радост људима широм света.

Након низа година наступа, дос Сантос је заувек оставила свој траг када је у мају 2022. године постављена статуа посвећена њој на улазу у Мусеу де Генте Сергипана. Ова геста потврдила је значај и утицај који је имала на бразилску културу и друштво.

 

 

Међутим, и поред славне каријере, дос Сантос је била позната и по својој скромности и топлини. Њена нежна душа и љубазност нису остале непримећене, а многи ће је памтити и по својој хумашности и пријатељском ставу према свима који су је познавали.

 

 

 

 

Њена изненадна смрт оставила је велику празнину, не само у свету забаве, већ и у срцима многих који су је познавали и волели. Градоначелник Аракахуа Едвалдо Ногеира прогласио је тродневну жалост у знак почасти овој изузетној жени која је својом појавом и доприносом обогатила животе многих.

 

 

Дос Сантос ће заувек остати упамћена као симбол снаге, љубазности и инспирације за многе широм света.

(Блиц жена)

БОНУС ВИДЕО: