Како ће се центар овог антицклона налазити североисточно од нашег подручја, а истовремено циклон са запада, биће и даље веома ветровито, уз олујне ударе кошаве, наводи метеоролог Ђорђе Ђурић.

Иначе, током дана почеће да јача све више утицај циклона са запада Европе и Медитерана и очекује се пад ваздушног притиска, а све то биће увод и у јачу промену времена.

6-9 часова

Јутро ведро и веома угодно за боравак у природи. Минимална јутарња температура биће у већини предела око 10°Ц, а у кошавском подручју и у Београду око 15°Ц.

9-12 часова

Током преподнева у већини предела очекује претежно сунчано, уз постепено повећање високе облачности на западу и југозападу Србије.

У овом периоду температура ће се кретати око 20°Ц.

12-18 часова

Наставља се претежно сунчано или умерено облачно време. Биће и релативно топло.

У овом периоду очекују се максималне температуре и оне ће се кретати од 23 до 27°Ц, у Београду око 25°Ц, а у Неготинској Крајини до 22°Ц.

Пријатно топло биће и на планинама, повремено уз облачност, а максимална температура биће од 12-13°Ц на виђим до 19-20°Ц на нижим планинама.

18-21 час

У свим пределима очекује се наоблачење. Први пљускови са грмљавином очекују се на западу и југозападу Србије. Биће пријатно топло.

21 - 00 час

Широм Србије биће променљиво облачно, понегде повремено са локалним пљусковима и грмљавином.  Температура током вечери у већини предела биће од 15 до 20°Ц.

Током дана олујни удари ветра

Данас током целог дана ће дувати умерен до јак југоисточни ветар, у кошавском подручју и са олујним ударима. На подручју Војводине, у Београду, у Браничевском округу, Поморављу и Подунављу очекују се олујни удари од 60-70 км/х. Најјачи удари кошаве очекују се на југу Баната и у доњем Подунављу. Удари југоисточног ветра биће од 80 км/х, на ширем подручју Вршца и до 100 км/х.

БОНУС ВИДЕО