Супруга Николе Роквића, Бојана Баровић огласила се путем мрежа и одговорила на питање које данима уназад добија, а везано је за супруга и његово ходочашће.

Kако је објаснила у својој објави, од како је пре више од десет дана кренуо пешака на пут дуг 1.060 километара, Бојана добија само једно питање.

 

 

- Ових дана добијам много питања и коментара на тему како смо као породица подржали Николу у овако захтевној мисији, која поред његових тешкоћа самог пута, одражава и на нас јер остајемо пуних месец дана без његове помоћи и присуства..., написала је она и наставила:

- Ако гледамо нашу свакодневницу и ситне проблеме које она носи, није често лако, али ако гледамо вишу сврху свих нас и испуњење исте, онда цела ситуација носи нову димензију! Баш ту димензију сам и ја изабрала да посматрам све ово и могу само да будем захвална Николи, јер поред несебичне помоћи коју ће пружити деци којој је то тренутно најпотребније, пружиће и нашој као и другој деци пример како можемо померати своје границе, пример да ништа није немогуће и пример да постоје ствари које су више од нас самих и када живимо на тај начин и ми сами постајемо виша и много срећнија верзија себе, објаснила је Бојана.

 Подсетимо, Николи је циљ да скупи 200.000 евра за реновирање Дечје онкологије и куповину апарата за дијагностивиковање канцера мозга код деце.

- Драги људи, желимо да вас обавестимо да смо Никола и ја основали фондацију под називом "Породица" која ће се бавити очувањем традиционалних вредности и породице - као институције и као светиње. Фондација ће помагати многодетним породицама, угроженој, талентованој и болесној деци, а наша прва мисија ће бити помагање педијатријској онкологији.

Наша жеља је да заједничким снагама прикупимо неопходна средства за куповину апарата који ће помоћи у дијагностификовању канцера мозга код деце, као и реновирању дела Дечје онкологије. За то нам је потребно 200.000 евра, а ја ћу са овог светог места кренути пешке пут Атине, тачније до острва Егине и манастира Светог Нектарија Егинског и тим путем од 1.060 километара прикупљаћу неопходна средства. Зато позивам све компаније, појединце, али и моје пријатеље да нам пруже подршку и да остваримо ову велику мисију, поручили су Никола и његова супруга Бојана Баровић.

Како донирати новац?

Динарски текући рачин:

170003006643400078

Девизни текући рачун

ЕУР РС35-70003006643400-75

УСД РС35-70003006643400272

ГБП РС35-70003006643400466