Из АМСС упозорили су и на клизав коловоз и смањену видљивост управио због временских непогода, а у Булевару краља Александра трамваји на линији 5, 7 и 14 блокирани су због велике количине воде на шинама.

РХМЗ је најавио побољшање времена и то сутра у другом делу дана.

- У суботу претежно облачно, местимично са кишом и локалним пљусковима који ће понегде бити праћени и грмљавином. После подне престанак падавина и делимично разведравање, највиша дневна температура од 16 до 23 °Ц - написали су.

Иначе, жути  и наранџасти метеоаларм се "пале" онда када време може бити потенцијално опасно или опасно, тачније када су прогнозиране су опасне временске појаве.

- Оне су таквог интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе.

У Србији ће данас бити претежно облачно и хладније време, повремено с кишом и локалним пљусковима, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

На југозападу, југу и југоистоку Србије биће грмљавине, а у неким деловима земље се очекују и обилније падавине. Ветар слаб и умерен, у већем делу западни и северозападни, само ће се пре подне и средином дана у Банату и делу источне и југоисточне Србије задржати јужни и југоисточни. Најнижа температура од осам до 14, а највиша од 16 до 19.

У Београду данас облачно и хладније време с кишом и локалним пљусковима. Ветар слаб и умерен, ујутро југоисточни, а током већег дела дана западни и северозападни. Температура без већег колебања, од 13 до 16. Иначе, у Београду тренутно пљушти киша, а падала је и током целе протекле ноћи.

У суботу постепени престанак падавина, а недељу суво и поново топлије време

Субота:

претежно облачно, местимично са кишом и локалним плјусковима који ће понегде бити праћени и грмлјавином;

после подне престанак падавина и делимично разведравање;
највиша дневна температура од 16 до 23 степена

Недеља:

променљиво облачно са сунчаним интервалима

поново у свим пределима топлије, у већини места око 25 степени.
Упаљен метео аларм

У Бачкој, Срему и Београду данас је на снази наранџасти метео аларм што због кише, а ово упозорење значи да је време опасно: Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе.

У осталим деловима Србије упаљен је жути метео аларм због кише, а у југоисточној и источној Србији, као и на простору Косова и Метохије на снази је и због грмљавине. Жути метео аларм што значи да време може бити потенцијално опасно: Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике.