У светлуцавом сребрном костиму и с великом звездом на глави, уз једнако блештаве плесаче, хармоникаше и комичну кореографију, Верка је приредила шоу за памћење и уписала се у евровизијске легенде.

На Еуросонгу је освојила друго место, али и награду Barbara Dex за најгори костим, иако се радило о креацији познате модне куће.

Иначе, те године је победу на Евровизији однела Марија Шерифовић, која је представљала Србију с песмом "Молитва".

Верка се на Евровизију вратила и 2019. године, када је наступила у ревијалном делу програма, а затим и у финалу прошле године, такође у нетакмичарском делу.

А ко се заправо крије иза ове ексцентричне евровизијске личности?

Верку је осмислио украјински глумац, комичар и певач Андриј Данилко, а први пут ју је представио 1991. године на комичарском такмичењу у Полтави. Серђучку је описао као раскошну средовечну жену из сеоске породице која ради као помоћница на железници у спаваћим возовима.

Касније је осмислио још неке ликове попут полицајца, војника и балерине, а основао је и трупу Театар Данyлко, с којом је 2002. године обишао Азербејџан, Јерменију, Грузију, Казахстан, Молдавију, Туркменистан, Таџикистан, Узбекистан и Балтичке државе с програмом "Ја сам револуција". Следеће године је примио награду Заслужни уметник Украјине.

Занимљиво је и да се као Верка појавио 2015. у популарној комедији "Шпијунка", у којој глуме Мелиса Мекарти, Џејсон Стејтам, Роуз Бајрн и Џуд Ло.

 

 

Данилко је имао и своју емисију "SV-show" на неколико украјинских телевизијских програма, глумио је у 10-ак филмова, издао је пет албума које је продао у више од 600.000 примерака и био је у жирију у украјинског "X Factora", а нагађа се да би ове године требало да буде члан украјинског жирија за Евровизију.

 

 

Иако одбија да говори о свом приватном животу, на друштвеним мрежама повремено објављује и приватне фотографије, на којима најчешће позира са својом дугогодишњом партнерком Ином Билкон.

 

 

 

 

Комичар је у својим интервјуима истицао да је Верка искључиво његов лик за наступе и да не облачи женску одећу када није на сцени.

(Dnevnik.hr)

БОНУС ВИДЕО: