Током обиласка депоније Дубоко, Јокић је рекла да је дошла да разговара са грађанима и да им објасни како је дошло до пожара, као и да квалитет ваздуха није угрожен.

- Радимо све што можемо и све што је у нашој моћи, како и ми, тако и локална самоуправа и регионална депонија на томе да се пожар угаси. Ради се даноноћно, екипе су овде константно, доносе се земља, доносе се вода, истовремено се мешају са отпадом, тако да надамо се да ће у наредних пар дана пожар да се смањи, ако не и да се угаси, рекла је Јокић.

Додала је да Министарство заштите животне средина константно прати квалитет ваздуха и да је он, за сада, добар, да нема прекомерног загађења, ни загађења прекограничних вредности.

- Пратимо га од како се ситуација десила, односно од како се акцидент десио и наставит ћемо да радимо на томе, поручила је Јокић. 

Она је истакла да се истовремено ради на припреми документације за избор извођача радова на проширењу и стабилизацији те депоније, као и на третману и сакупљању биогаса који заправо и проузрокује такву врсту пожара.

- Тај третман биогаса ће омогућити да се пожар више никада не деси у том смислу и том неком обиму, а такође и да се употреби у друге сврхе, како је то предвиђено законом, објаснила је Јокић.

БОНУС ВИДЕО: