Првомајски празници и одмор од 10 дана је за велики део грађана Србије јуче био готов. У поподневним часовима број возила на граничним прелазима и појединим саобраћајницама је био повећан, а данас је ситуација нешто боља. На прелазима нема задржавања, док је киша која је поподне пала у Београду направила колапс!

Топле и сунчане празничне дане сменило је променљиво време праћено пљусковима у појединим деловима престонице, те се бележе нешто веће гужве на мостовима, али и појединим фреквентним саобраћајницама.

Мост Газела

Током поподневног шпица у Београду, гужве су уобичајена ствар, а додано успорава саобраћај и киша која је данас поподне пала у престоници. На мосту Газела у правцу ка граду, забележена већа фреквенција возила.

Бранков мост

Нешто боља ситуација је на Бранковом мосту, и ту је формирана дугачка колона возила, али се аутомобили полако крећу.

Мост на Ади

Гужва је и на Мосту на Ади у правцу ка Бановом Брду.

Огромне гужве су примећене на Новом Београду у Булевару Михајла Пупина.

Подсетимо, данас и сутра је на распореду и посета кинеског председника Си Ђинпинга па ће грађани морати да обрате пуну пажњу.

О томе куда ће све проћи кинески председник, наравно, података нема, јер код дипломатских посета није уобичајено објављивање рута и сатница из безбедносних разлога. Али, будите сигурни да ће у неком делу дана бити затворен ауто-пут, Газела, вероватно Булевар Михајла Пупина, а могуће и неке централне улице попут Немањине и Кнеза Милоша.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: