Стравично убиство уз реку Саву, надомак Јадранске авеније где се налази никад довршена свеучилишна болница у новозагребачком Блату, шокирало је јавност.

Поготово јер се одвило око 19.15 сати у високој трави пет метара од обале и 100-тињак метара од насипа по којем цели дан, па и у сутон као што је то било у понедељак навече, трче десетине рекреативаца и паса.

Главни актер тог, четвртог по реду ове године фемицида је 47-годишњи Леополд Б. који је својој вршњакињи, Кристини К. К., иначе познатој графичкој дизајнерки и врло омиљеној особи у окружењу, ножем који му се нашао у руци током сусрета у Блату, дословно пререзао гркљан.

Несретна жена је издахнула на месту догађаја и није јој било спаса, а он је одлучио окренути број полиције и тако се сам пријавити.

Међутим, полицији је био видно узнемирен, седећи на трави надомак беживотног тела, покушавао објаснити да га је она, заправо, ничим изазвана напала, а како се сазнаје, њих двоје су били у љубавној вези која је "штекала" већ неко време и која је окончана ужасним злочином.

"Напала ме па сам се бранио. Нисам хтео да тако заврши. Нисам, доиста нисам", у неколико је наврата поновио истражитељима Леополд Б. који ће казнено одговарати за тешко убиство женске особе за што му прети најмање десет година затвора.

А хоће ли, након што се обаве сва потребна вештачења као и кад стигне налаз обдукције са Завода за судску медицину, бити укалкулисана у оптужење и његова тврдња о самоодбрани па ће се теретити за неки блажи облик злочина, показа ће истрага коју ће покренути тужитељство  у Великој Горици након што га испитају.

"С великом позорношћу смо пратили извјештаје медија о убојству на насипу. Није било никаквих детаља као нити имена починитеља и убијене. Јутро после колегиница с посла ми је послала линк с тим чланком у којем је наслов био да је тој жени пререзан врат те ми написала: ‘Је ли знаш да је то наша Кики‘. Била је предивна жена и предивно је одгајала децу која нису заслужила да на такав гњусан начин остану без мајке", каже за Јутарњи пријатељица убијене жене.

Други познаник открива нам да је знао да се виђа "с неким типом и да је смара".

(РадиоСарајево)

БОНУС ВИДЕО: