- Данас сам са својим тимом поново у Ужицу, на депонији "Дубоко", где се услед одрона дела депоније који се догодио у раним јутарњим часовима поново распламсао пожар. Сазвала сам хитан координациони састанак надлежних служби како би се организованом и брзом акцијом пожар што пре ставио под контролу - написала је Ирена Вујовић на свом Инстаграм профилу.

Како је навела, службе раде неуморно на поновном гашењу пожара, као и да је ситуација боља у односу на јутарње часове.

- Желим да захвалим МУП-у, Сектору за ванредне ситуације, Хеликоптерској јединици, ЈП Србијаводе, као и свим јавно-комуналним и приватним предузећима која су обезбедила тешку механизацију. Око 90 камиона и багера, ангажовано је у претходним данима и удруженим капацитетима чинимо све како би се пожар у најкраћем року ставио под контролу. Охрабрује што је ситуација, у односу на јутарње часове, доста боља - навела је.

У гашењу учествују у хеликоптери

Подсећамо, како је "Блиц" писао, а по налогу потпредседника Владе Србије и министра унутрашњих послова Ивице Дачића два хеликоптера Хеликоптерске јединице МУП-а упућена су у Ужице и помажу у санирању пожара на депонији "Дубоко".

 

 

- Хеликоптери Камов Ка-32 и Супер Пума Х215 велике носивости воде, због разбуктавања пожара услед обрушавања десне стране депоније, пружиће подршку градским и комуналним службама које су ангажоване на затрпавању пожара песком - саопштио је МУП.

Густ дим прекрио небо

Подсећамо, јутрос је поново дошло до пожара на депонији "Дубоко" код Ужица, када се запалило одложено смеће. Упркос гашењу, ситуација на депонији забрињава, јер се ватра опет разбуктала, с обзиром да је до пожара дошло 5. маја.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Густи црни дим се разбуктао, док су екипе на терену и раде на поновном гашењу.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: